Skolmåltid

Skolrestaurangen.

På Farsta grundskola Adolf Fredrik serverar vi en god och näringsriktig skollunch enligt riktlinjer tagna i Stockholms stad. De är baserade på Livsmedelsverkets näringsrekommendationer  för bra mat i skolan.

Vi lagar det mesta från grunden och serverar dagligen två maträtter varav ett grönt alternativ. Vi strävar alltid efter att vara miljösmarta vid inköp och tillagning och handlar ekologiskt så långt det går.  Vi är Kravcertifierade och andel ekologiska & kravmärkta livsmedel 2017 var 51 %. Specialmat lagas självklart också till de som har allergi eller intolerans förutsatt att ni föräldrar lämnar in läkarintyg.

Specialkost tillagas och serveras på ett säkert sätt och personalen är väl utbildad i att arbeta med den typen av livsmedel.

Restaurangen serverar mellanmål till elever i våra fritidshem och fritidsklubb och erbjuder frukost för de elever som har morgonomsorg .

Vi lägger stor vikt vid trevligt och vänligt bemötande då vi tycker att miljön runt maten är viktig för allas trivsel i restaurangen.

Om du har funderingar kring kost, allergi eller vår restaurang är du välkommen att kontakta kökschef Lotta Nyström på telefon 08-508 342 07 eller via e-post lotta.nystrom@stockholm.se

Vår matsedel finns på skolmatsappen  www.dinskolmat.se