Till innehåll på sidan

En osannolik samverkan som nu är sann!!

Som Tage Danielsson kanske skulle utryckt det: Sannolikheten att vi den här vintern får se skolbarn på Gubbängens idrottsplats åkandes skidor är inte speciellt sannolikt. Det är faktiskt ganska osanno-likt. Och så vidare, men idag torsdag den 6/2-2014 är det faktiskt verklighet.
Skidprojektet som föddes, genom nätverket Idrottslyftet Farsta, där bland annat OK Södertörn, Stockholms Idrottsförvaltningen, Farsta grundskola och Skogsluffarnas OK finns med, sjösattes i under torsdagen efter lunch.
För att göra en lång historia kort så har OK Södertörn, som bla håller på att bygga upp sin skidverksamhet sökt ett investeringsbidrag för inköp av kompletta skidutrustningar som beviljats av Idrottsförvaltningen. Genom framförallt Salomon och Göran Hellgren i OK Södertörn så har vi kunnat köpa ”väldigt mycket skidor och pjäxor” för pengarna (45 tkr) .
Den andra flaskhalsen har varit skidspår. Ja, det är tydligen inte bara på Ågesta som Idrottsför-valtningen far runt med pistmaskiner på natten!!! Rejäla spår finns nu även på Gubbängens IP.
Genom vårt nätverkande föll också den tredje pusselbiten på plats. En instruktör, Janne Stridh från Skogsluffarna, en av föreningarna i nätverket tog på sig att under dagtid finnas till hand.
Nu återstod bara en sak, det viktigaste - Skolbarnen. Jag citerar Roger Odell på Farsta Grundskola, ” Personal och elever är beredda. Jag kommer förbi och hjälper till. Med vänlig hälsning, Roger”.
Så var de där på plats, de nästan 20 åk 2:orna.
Vill också passa på att ge en eloge till personalen på Gubbängens IP med Joakim Sjöholm i spetsen. De har verkligen varit behjälpliga.
Återkopplingen från barnen har varit fantastisk. Trots varvtider på uppemot 15 min på det ca 500 m långa spåret har många sagt att det varit riktigt kul och att de vill prova igen. Det sista speglar i alla avseenden idrottens och Idrottslyftets idé. Prova på, känns det kul så fortsätt för att det kanske till slut ska bli en meningsfull motionsaktivitet eller föreningsverksamhet.
Ni vet väl redan, barn som rör på sig mycket får bättre hälsa och inte nog med det, det går bättre för dem i skolan också. (Se Ingegerd Ericsson forskning i Bunkefloprojektet)
Nu laddar vi om för nästa gäng! Väl mött på Gubbängens IP!
Tillsammans har vi gjort det osannolika sannolikt genom ett osannolikt bra samarbete.
Göran Hillgren, OK Södertörn och Idrottslyftet Farsta.

Dela: