Idrott och hälsa

IDROTT OCH HÄLSA PÅ
FARSTA GRUNDSKOLA

Enheten vill bidra med att eleverna ska få tillfälle att grundlägga en god hälsa genom att uppmuntras att idrotta och att röra på sig, i både fasta återkommande aktiviteter och i "prova på form". Det är viktigt att eleverna känner till de olika föreningarna som finns i Farsta.

Skolorna har märkt att det är färre elever som deltar i föreningslivet än för några år sedan och information om att folkhälsotalen är högre i Farsta än i övriga Stockholm är välkända i skolan. Vi vill bidra med att vända trenden med att hjälpa till att skapa en kontaktyta för elever, föräldrar och föreningslivet. Skolorna kommer därför att fortsätta att delta i ”Idrottslyftet i Farsta” samt vidareutveckla samarbetet kring olika projekt inom idrott och kultur.

Sedan VT-2011 har Hästhagsskolan utarbetat ett unikt samarbete med
Polisen Basket, Sköndals IK, GT Söder och Svenska Handbolls Förbundet, där elever har möjlighet att prova på olika sporter tillsammans med kompisar på eftermiddagarna. På liknade sätt kommer nu också att anordnas på Kvickenstorpsskolan.
För att skapa god energi/inspiration kring idrott kommer enheten att anordna en föreningsmässa i september på Hästhagsskolan.
Förskoleklasserna deltar varje år i Farstaspelen som Farsta stadsdel anordnar. Farsta grundskolas elever i år 4-9 deltar i alla ny satsningar kring idrott och hälsa. Olympic Day var ett sådant evenemang som genomfördes under 2013.

En osannolik samverkan som nu är sann!!

Som Tage Danielsson kanske skulle utryckt det: Sannolikheten att vi den här vintern får se skolbarn på Gubbängens idrottsplats åkandes skidor är inte speciellt sannolikt. Det är faktiskt ganska osanno-likt.