Jag heter Volkan Serengil och är studie- och yrkesvägledare på Farsta grundskola och Adolf Fredriks musikklasser. På vår skola siktar vi på att ha en kontinuerlig studie- och yrkesvägledning fr.o.m. förskoleklass upp till årskurs nio. Syftet är bl.a. att jobba för ökad självkännedom och valkompetens – men även att jobba mot hindrande attribut (som exempelvis begränsande uppfattningar om kön). Jag och hela skolan ska verka för att samtliga elever är väl förberedda inför gymnasievalet samt andra framtida studie- och yrkesval senare i livet.

Vill du boka tid eller ventilera stora som små frågor om studie- och yrkesvägledning, arbetsmarknad eller utbildning, går det bra att kontakta mig. Jag nås enklast på mail. Jag ringer givetvis upp om du talar in ett meddelande i telefonsvararen eller skickar SMS.
I skolans lokala plan för studie- och yrkesvägledning hittar du mer information om skolans vision och arbete.

Här kan du läsa uppdragsbeskrivningen.

Volkan Serengil
Studie- och yrkesvägledare